Participació a les Jornades d’Orientació

Vilassar de Mar.

Professores dels cicles de SSC i PiCC vam participar en les Jornades d’Orientació Acadèmica i Professional celebrades els dies 30 d’abril i 2 de maig, organitzat per la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i adreçades a alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat dels Instituts Pere Ribot i Vilatzara.

Vam compartir taules i espais de converses amb professors, professores i estudiants d’universitat; estudiants de cicles formatius i professionals de diversos àmbits.

A les taules, els estudiants van parlar de la seva experiència i amb quines dificultats s’han trobat, si els hi agrada el que estan fent i com van arribar a prendre la decisió, quin recorregut han seguit i quines expectatives tenen.

La persona del món de l’empresa va exposar les característiques del món laboral actual i què busquen quan han de contractar a un professional.

I nosaltres, com a professors, vam parlar de les característiques comunes als estudis de l’àmbit, quines habilitats i competències són necessàries, formes d’accés i itinerari acadèmic recomanable.

Tot seguit després de la taula es van organitzar tres espais de conversa diferents: un amb l’empresari, un amb el professorat i un altre amb els estudiants per tal de facilitar que els alumnes dels dos instituts poguessin fer diverses preguntes i mantenir converses compartides.