21 de febrer. Dia de les llengües maternes

Al nostre institut hi ha parlants de més de 30 llengües. Per la importància que té per a cada parlant la seva llengua materna –són les ulleres amb què mira el món-, pensem que la celebració és un bon motiu per visualitzar la diversitat i riquesa lingüística del nostre institut, així com un molt bon exercici de cohesió i coneixement mutu.

Al acta va participar alumnat, professorat i famílies amb l’objectiu, d’una manera o d’una altra, de mostrar la seva llengua.

Les llengües, un gran tresor!

El grup d’alumnes de treball per projectes globalitzats de tercer de l’ESO han col·laborat de manera activa en el desenvolupament de la diada de les llengües maternes, ja que d’alguna manera són el grup impulsor juntament amb el departament de llengua catalana.

Les diverses activitats sorgeixen del projecte Les emocions de les persones migrants, el qual treballant l’àrea de llengua catalana, castellana, anglesa i matemàtiques.

Les activitats desenvolupades són la redacció i narració d’una història compartida entre tot l’equip, la història de la migració d’en Mohamed, un noi de 17 anys que marxa del Marroc per ajudar a la seva família, un còmic on es pot veure aquest viatge, l’estudi estadístic dels països d’origen i les llengües parlades al nostre institut i la seva plasmació en un mapa del món gegant a més de la seva participació el disseny i elaboració dels rètols de les diverses llengües juntament amb els alumnes de l’Aula d’Acollida.

Entrevista a Mataró Ràdio:   http://www.ivoox.com/2017-02-21-interactiu-dia-internacional-llengua-materna-la-audios-mp3_rf_17181266_1.html

Preparantretolsllengües 2e Preparantel mapa2e Preparantel mapa1e mapafinale Mapa1e ComicLlenguaCastellanaEl Viaje de Mohamede Buidant enquestes21e Buidantenquestes1e