Activitats a l’ESO

Passarel·la de colors

Presentació d’un llibre

A l’aula de la USEE començarem a treballar un projecte interdisciplinar sobre “ELS REFUGIATS”. Intentarem treballar els conceptes sobre les fronteres visibles i invisibles, el dret a desplaçar-nos lliurement, la vulneració de drets, l’empatia i la riquesa de la diversitat i els factors d’expulsió i atracció.

Per tal d’assolir aquests continguts, entre d’altres, llegirem un llibre de Lectura Fàcil amb el títol : De Chamartín a Collbató. La Guerra Civil vivida por un niño (1936-1939). L’autora del llibre, Maria del Àngels Sellés va venir el passat divendres 20 de gener a presentar-lo als alumnes.

Les professionals de la USEE van fer una introducció del llibre relacionant-lo amb el projecte i van preparar unes preguntes per tal que l’autora ens les pogués respondre. Va ser una trobada molt distesa i agradable, i els alumnes estaven molt motivats amb la visita i un cop començada la lectura del llibre es nota el grau de motivació que els i les alumnes tenen.

presentacio1 presentacio2

 

Visita al Clos Arqueològic de Torre Llauder

Els alumnes de 1r d’ESO van visitar Torre Llauder per conéixer les restes que hi ha i com era aquella vil·la romana prop de la nostra ciutat.

llauder1

llauder3                                 llauder2

Explicar la factura de la llum als avis

avilllum4avisllum3

Els alumnes de l’optativa de Tecnologia de 4t d’ESO han fet el Servei Comunitari d’aquest curs al Casal de la gent gran Oriol Batista de Mataró. L’activitat ha consistit en explicar als avis la factura de la llum i uns consells per estalviar energia elèctrica. Malgrat entendre la factura és complicat, després de l’exposició i de resoldre molts dubtes que han sorgit creiem que l’activitat ha estat molt profitosa i enriquidora. Els avis han aprés molt i nosaltres també. L’any vinent repetirem i explicarem la factura de l’aigua!!

avisllum2avisllum1

Don Quijote

Som quatre alumnes de 1rA de l’ESO, l’Arnau Amatller González, l’Alejandro Álvaro García, l’Iván Nuñez Lara i l’Ares Estela Padilla, i volem que veieu aquest treball de Don Quijote que hem fet i presentat davant els nostres companys i la nostra professora l’Eva Muñoz.

3r d’ESO a les 5 sènies

5senies2

El dimarts 10 de maig hem realitzat l’activitat que organitza l’Escola de Natura del Corredor dins el programa Mataró Sostenible de l’Ajuntament de Mataró.

Hem pogut conèixer aquest valuós espai en el que es manté l’activitat agrària de la nostra ciutat.

5senies15senies3

La USEE participa a l’activitat Connectant Mons

connectant3r

Dilluns 2 de maig, a Barcelona, a la residència Martí Codolar dels Salesians, vam quedar amb instituts d’altres ciutats de tot Catalunya per compartir les conclusions del programa Connectant Mons d’Intermón Oxfam. Cada centre va presentar un power point amb tota la feina feta durant vuit setmanes: masclisme, violència de gènere, estereotips…

La nostra exposició la van fer el Dani i la Maria, estaven tensos i nerviosos perquè parlaven davant de més de 100 persones, però ho van fer MOLT BÉ.

Després vam fer tallers amb agents socials i els nois dels altres instituts. Tots vam participar activament i ens va agradar molt i va ser molt divertit. El tallers eren: Teatre social, violència de gènere, estereotips, emocions i històries mítiques.

Després de dinar vam posar en comú les conclusions de tots els tallers.

Ens va agradar molt fer aquesta sortida, és la primera que fem tots junts i ens agradaria repetir l’experiència.

connectant2rconectant1r

Activitat Aula Parlament

El dia 3 de març els alumnes de tercer van anar al Parlament de Catalunya per fer la simulació d’un acte d’investidura. Va consistir en fer quatre grups parlamentaris, preparats anteriorment a classe de Ciències Socials.

Quan van arribar al Parlament, cada grup parlamentari es va seure en el llocs indicats.

Cada guia els va explicar una mica d’història del Parlament i les seves funcions. Després va començar la simulació que consistia en:

-Cada portaveu dels grups expliqués les seves propostes.

-Després els grups van haver de pactar per aconseguir la majoria absoluta a les votacions.

-Finalment van fer les votacions acordades entre els grups i es va escollir el “president/a”. I aquest va escollir els seus consellers.

Ens van poder fer fotos a gairebé totes les sales del Parlament: la Sala Gris, la Sala Rosa….

En acabar la simulació, el guia ens va mostrar el Parlament i van poder fer més fotos.

Ana Cantero i Vanesa Cebrián 3r d’ESO

Fotos del Facebook del Parlament

 

Vídeo sobre el Moobing realitzat per alumnes de 4t a Ètica