FlipArt

Com el curs passat, els alumnes de l’optativa de 4t participarem en un programa de difusió de les arts escèniques i visuals als Instituts anomenat Flip art.
Dimarts 3 de novembre, tots els alumnes de l’optativa de VIP estaran connectats amb una artista, la MÍRIAM COMPTE, dissenyadora de vestuari de teatre i cinema (en aquest enllaç trobareu la seva pàgina web)

Arrenca el Flipart més virtual

El programa de difusió de les arts escèniques i visuals als Instituts adopta el format online seguint les mesures de seguretat vigents per la COVID-19.

L’objectiu és no desconnectar les arts dels joves i mantenir les sessions en què una vintena d’artistes expliquen els seus oficis i professions.

Neix la versió virtual del “Flipart”, el programa de la Diputació de Barcelona per a la difusió de les arts escèniques i visuals entre els joves, que ha hagut d’adaptar-se a les mesures de seguretat vigents als centres escolars.

El nou “FlipArt Virtual” pretén que el joves no desconnectin de les arts mentre les noves circumstàncies no permetin realitzar les activitats presencials. La nova proposta pilot consisteix en la presentació d’artistes de diferents disciplines d’arts escèniques i d’arts visuals, que durant una hora es connectaran online i en directe amb els joves dels centres de secundària, batxillerat i cicles formatius de la província de Barcelona.

La prova pilot del “FlipArt Virtual” es realitzarà d’octubre a desembre i permetrà que els joves es connectin per streaming des de l’aula o des del seu domicili amb els artistes que estaran als seus tallers o sales d’assaig des d’on els explicaran en viu la seva trajectòria i experiència professional d’una manera amena i propera. A més, es facilitarà el feed-back entre joves i artistes perquè puguin debatre al voltant de les qüestions exposades amb la intenció de promoure coneixement, estímuls i relacions envers les arts.

Diferents modalitats artístiques

Fins al mes de desembre estan programades 17 sessions del FlipArt Virtual. La primera serà avui dilluns 5 d’octubre, a càrrec de Sergi Ramis, pedagog i compositor musical, expert en percussió corporal i beatbox, pels joves de l’escola FEDAC de Vic. El seguirà la trobada virtual amb les actrius Marta Pérez i Carme Pla de la companyia T de Teatre, en una sessió per a l’Institut La Llauna del Badalona, el 13 d’octubre, mentre que el coreògraf i ballarí Pere Faura es connectarà amb l’Institut Alexandre de Riquer de Calaf, el 16 d’octubre, i amb l’Institut Pla Marcell de Cardedeu el 20 d’octubre.

Aquests són quatre dels 20 artistes i creadors que integren el catàleg que s’ofereix a centres educatius de la demarcació de Barcelona, excepte els de la ciutat de Barcelona, amb professionals provinents d’àmbits com el teatre, la dansa, la música, el circ, la màgia o el còmic.

El llistat d’artistes el completen: David Baró (mentalista), Jordi Martínez (pallasso i actor), Guille Vidal-Ribas (ballarí especialitzat en danses urbanes), Jordi Vidal (actor i cantant), Roger Bernat (artista i teatrer), Lalo López (músic, compositor i productor), Roberto G. Alonso (artista multidisciplinar), Anna Taratiel (artista d’art urbà) Guillem Cirera (actor de teatre musical) Eli Coll i Jordi Mas (artistes de circ), Kap (ninotaire) i Fafá Franco i Laura Giberga (imatge performativa).

Els oficis de les arts

També diferents tècnics de professions vinculades a les arts explicaran als alumnes què hi ha darrera el teló i què fa possible la posada en escena dels espectacles: l’escenògraf Sebastià Brosa, la figurinista i dissenyadora de vestuari Míriam Compte i l’especialista en caracterització i maquillatge Eva Fernández. Entreu al catàleg d’artistes en l’enllaç següent.

Sessió Flipart Virtual 2020 al Puig i Cadafalch

Dimarts 3 de novembre ⇒ 12.30h. Míriam Compte. Institut Josep Puig i Cadafalch de Mataró

Si voleu saber-ne més, podeu consultar el seu web clicant aquí.