21ª Mostra de teatre d’instituts de Mataró

Avui cedim aquesta entrada als alumnes de 3r d’ESO de l’optativa de teatre.

Hola!

Som alumnes de tercer de l’optativa de teatre i us volem parlar d’un projecte que hem realitzat aquest curs. Cada any, gairebé a final de curs es realitza una mostra de teatre, per tal de posar en pràctica tots els coneixements obtinguts durant el curs a l’optativa de teatre de tercer de l’ESO. En aquesta mostra participen gairebé tots els instituts de Mataró. Però aquest any a causa de la Covid-19, no hem pogut viure aquesta experiència, en canvi, cada institut ha fet un curtmetratge basat en un problema de la societat, aquest l’hem pogut veure en companyia de tots els instituts participants al teatre Monumental.

El procediment que vam seguir per crear el curtmetratge va ser el següent: el primer que vam fer va ser escollir el tema en el qual volíem enfocar la història. A continuació, vam començar a fer una petita primera idea que volíem que tractés, per després desenvolupar-la i poder fer un guió. A més, vam haver d’escollir música per acompanyar els vídeos, la personalitat i la vestimenta de cada personatge, les localitzacions per poder gravar-ho i vam treballar els diferents plànols. Una vegada acabat tot el guió, vam distribuir els papers, i vam dedicar un parell de sessions a assajar l’obra per veure les emocions que havíem d’expressar i més tard, vam poder començar a gravar. Per últim, i no menys important, vam editar el vídeo.

Per posar-vos en context, vam enfocar el curtmetratge a les relacions tòxiques, un problema molt comú al dia a dia. Vam voler crear una història on hi hagués dues històries diferents que tinguessin alguna mena de connexió. Una de les històries tracta d’una parella on el marit és un home tòxic amb la seva dona. En canvi, a l’altra hi apareix una noia que és tòxica amb la seva millor amiga. Ambdues estan connectades, ja que la parella que hi apareix són els pares de la noia tòxica. Amb això vam voler fer veure que aquesta nena havia normalitzat la situació que vivia a casa, i per tant, per a ella era normal tractar així a les seves amistats. Finalment, la filla s’adona que el seu comportament no és normal i el curt s’acaba quan la noia explica als seus pares que han de parlar.

Poder fer aquest projecte va ser una experiència increïble per nosaltres, i volem agrair, amb molta estima, a la nostra professora Loreto i al professor de l’escola de teatre, l’Enric, que ens van ajudar un munt a poder fer-lo. Us animem que veieu el curtmetratge i esperem que us agradi. A més, us recomanem a agafar teatre com a optativa durant el curs de tercer.

Alumnes de l’optativa de teatre 2020-2021.

Després d’haver-los llegit segur que voleu veure el curt que van presentar, oi? Feu clic a continuació!