Els retrats de 27 alumnes del Putxi fotografiats per Tanit Plana passarà a formar part de la memòria sensible del nostres temps.

L’artista Tanit Plana va treballar amb les/els alumnes de l’optativa de VIP 4t del curs 2020-21. Amb  l’experiència de la seva sèrie “Puber”, Tanit Plana realitza sessions de  retrat amb els nois i noies en un indret boscà escollit per ells i molt propera l’institut.  D’aquesta experiència en neix Teoria de conjunts.

Més enllà  de ser un dels conceptes més fonamentals de les matemàtiques modernes, el projecte mostra finalment una col·lecció de 16 retrats individuals o grupals en què cadascú que hi ha participat ha triat el lloc i la família amb qui volia sortir al retrat. També en neix tota l’experiència que s’obté de la reflexió de les psicologies que es posen en joc i dels paràmetres propis de l’adolescència.

El procés es va realitzar en diverses sessions durant els mesos de maig i juny  i culmina el dia 22 de juny de 2021 inaugurant la mostra d’aquests retrats que es va fer en dos formats: d’una banda, amb reproduccions de gran format instal·lades a la façana de l’institut i de l’altra, amb reproduccions escampades per comerços i espais habituals del barri de Cerdanyola pròxims a l’institut.

Les fotografies del projecte  han estat adquirides pel Pla Nacional de Fotografia, de la Generalitat de Catalunya. Les fotografies passaran a formar part dels arxius del país.

Tanit Plana | Teoria de conjunts from Mataró Art Contemporani on Vimeo.

Podeu veure el Workshop Teoria de conjunts de Tanit Plana a la web del MAC clicant aquí.

El magazine Neo2 també se’n va fer ressò, ho podeu veure aquí.

Gràcies a la Tanit Plana, a les nostres professores de visual i plàstica i als nostres alumnes per fer-ho possible. ENHORABONA!