Intercanvi Erasmus+ a Mataró

El nostre alumnat i famílies de 4t de l’ESO i 1r de batxillerat han estat participant com amfitrions en la primera mobilitat Erasmus + del projecte Digital Media Awareness durant tota la darrera setmana d’abril a Mataró.
Ens han visitat professors i alumnes de l’escola Snättringeskolan (a Suècia) Gemeinschaftsschule Graf Soden (alemanya), i Collège Bassin Bleu (Reunion). En total han participat 22 alumnes del nostre institut i 24 alumnes internacionals en una setmana plena d’activitats enfocades a l’alfabetització digital i també d’interacció cultural.
Entre altres activitats importants, els alumnes van poder fer una ruta modernista per la ciutat de Mataró i van ser rebuts a l’Ajuntament pel regidor Miquel Àngel Badell, van fer un taller amb la colla dels Capgrossos de Mataró i també van visitar la ciutat de Barcelona on van poder fer una ruta pel gòtic.
Amb el projecte Erasmus+ Digital Media Awareness els alumnes han pogut estudiar i treballar a fons el fenomen de les fake news o informació falsa, amb especial èmfasi en la verificació gràcies als tallers impartits per Verificat.cat al Canòdrom de Barcelona el passat 27 d’abril. Com a producte final tots ells han elaborat una web col·laborativa on es mostren i es presenten els diferents pòsters interactius fets per tot l’alumnat de 4t, que a la vegada han estat exposats a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró tot coincidint amb la visita dels internacionals. Podeu veure el web fent clic al següent enllaç:
La següent mobilitat està programada per la setmana del 17 al 21 d’octubre del 2022, on totes les escoles anirem a treballar junts el tema de la identitat digital amb els nostres amfitrions a Friedrichshafen, Alemanya. Així doncs, s’obrirà un període d’inscripció i concurs per seleccionar els 8 alumnes que viatjaran per participar de la segona mobilitat dins del projecte Digital Media Awareness.
El 2023, aquest projecte Erasmus+ Digital Media Awareness té previst finalitzar amb els dos darrers intercanvis amb mobilitat i es tornarà a obrir fase de concurs per viatjar a Suècia i Reunion i estudiar a fons el discurs de l’odi i el ciberbullying i la petjada digital respectivament.

Diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò d’aquesta primera part de la mobilitat del projecte, us en deixem un recull:

Mataró Audiovisual TV. Mataró al dia. Programa 28-4-2022. A partir del minut 16.35 https://mataroaudiovisual.alacarta.cat/