Global Scholars a Mataró Ràdio
Alumnes de 1er van intervenir al programa El Mirador de Mataró Ràdio per parlar del projecte final de Global Scholars relacionat amb la problemàtica mundial del plàstic . Va ser una gran experiència!.
![]() |
![]() |
http://mataroaudiovisual.alacarta.cat/el-mirador/capitol/el_mirador_05062019
1000 Raons per cantar: el musical
El passat 13 de maig els nostres alumnes de 1r d’ESO van participar en el musical 1000 raons per cantar en la sala Barts de Barcelona on van gaudir de l’experiència sent cantants del musical. Van ser molts mesos de treball a classe, nervis, emoció i molta paciència.
![]() |
![]() |
![]() |
Visita al Viver Municipal
L’alumnat de 1r d’ESO han visitat el Viver Municipal de Mataró on han pogut observar els tres processos que segueixen les plantes en aquest viver: germinació (on es controla la insolació, la humitat i la temperatura), el trasplantament a testos més grans i finalment el trasplantament als diferents llocs de la ciutat.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sortida a Capellades
Els alumnes de 1er ESO hem vingut a Capellades a fer una visita a Museu Molí paperer on ens han explicat com es fa i es feia el paper artesà. A més, hem pogut fer paper a un taller!
![]() |
![]() |
A l’Abric Romaní hem pogut veure un campament del paleolític en el qual hem pogut veure com vivien els neandertals a Capellades a través de restes d’ossos d’animals, fogueres i restes d’eines!
1000 caps
Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Josep Puig i Cadafalch de Mataró i l’innovador projecte artístic “1000 caps” al costat de l’artista Marcel·lí Antúnez.
L’alumnat del centre ha participat activament en la proposta innovadora del cofundador de la Fura dels Baus i del programa Alterarte del Centre de Formació i Prevenció de Mataró.
Els dies 23 i 24 d’octubre d’enguany, els alumnes de 4t d’ESO, des de la matèria optativa de Visual i plàstica, han format part del procés artístic d’una instal·lació projectada per l’artista Marcel·lí Antúnez. L’artista els ha fet partícips del seu procés creatiu compartint i participant activament en la proposta.
Es tracta d’un projecte innovador, fruit de la col·laboració entre el CFP i el cofundador de la Fura dels Baus, que reuneix diversos col·lectius de Mataró i on hi participen més de noranta persones entre estudiants de Mataró i col·laboradors de centres sanitaris de Mataró i Barcelona.
Tal com indica el nom de l’obra artística, “Mil caps”, tindrà com a objectiu la creació d’una figura entre tots els participants, feta a partir de caps construïts amb diverses tècniques, entre elles ampolles de plàstic.
Aquest projecte té la peculiaritat que reunirà en un treball conjunt persones amb problemes de salut mental i estudiants de disciplines artístiques de la nostra ciutat. Segons Antúnez, “els caps i les cares són la manera amb la qual ens reconeixem els uns als altres”
Food waste
Aquest any els alumnes de 2n ESO han treballat el tema del menjar amb el projecte internacional Global Scholars des de l’assignatura d’anglès. Com a projecte final de curs han treballat en un Community Action Project (CAP) enfocat a conscienciar la població sobre la necessitat de reduïr el malbaratament del menjar, un greu problema que afecta greument el nostre medi ambient.
La Cúpula de Leonardo
Al curs de tercer d’ESO, dins l’assignatura de Tecnologia treballem les estructures al món, tant de naturals com creades per l’home.
Hem agafat a un geni multidisciplinar com Leonardo da Vinci a la seva vessant d’inventor on, amb una peça repetida, podia generar cúpules autosostenibles.
Els alumnes han recreat aquesta peça de manera individual, després les hem posat en comú fent cúpules a cada classe i finalment hem fet una activitat col·laborativa entre tots els tercers. Veieu el vídeo.
Community Action Project
La força dels castells
Link de la notícia que recull la col·laboració entre la colla castellera “Capgrossos” de Mataró, el Departament de Ciències Experimentals i el Departament d’Educació Física de l’Institut.
Aula Parlament
Com cada curs, els alumnes de 3r de l’ESO han participat d’una simulació d’un sessió d’investidura en el Parlament de Catalunya.
Aquesta activitat els ha permès conèixer de primera mà el funcionament del nostre Parlament.
23 de gener de 2018
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Presentació d’un llibre
A l’aula de la USEE començarem a treballar un projecte interdisciplinar sobre “ELS REFUGIATS”. Intentarem treballar els conceptes sobre les fronteres visibles i invisibles, el dret a desplaçar-nos lliurement, la vulneració de drets, l’empatia i la riquesa de la diversitat i els factors d’expulsió i atracció.
Per tal d’assolir aquests continguts, entre d’altres, llegirem un llibre de Lectura Fàcil amb el títol : De Chamartín a Collbató. La Guerra Civil vivida por un niño (1936-1939). L’autora del llibre, Maria del Àngels Sellés va venir el passat divendres 20 de gener a presentar-lo als alumnes.
Les professionals de la USEE van fer una introducció del llibre relacionant-lo amb el projecte i van preparar unes preguntes per tal que l’autora ens les pogués respondre. Va ser una trobada molt distesa i agradable, i els alumnes estaven molt motivats amb la visita i un cop començada la lectura del llibre es nota el grau de motivació que els i les alumnes tenen.
![]() |
![]() |
Visita al Clos Arqueològic de Torre Llauder
Els alumnes de 1r d’ESO van visitar Torre Llauder per conéixer les restes que hi ha i com era aquella vil·la romana prop de la nostra ciutat.
Explicar la factura de la llum als avis
Els alumnes de l’optativa de Tecnologia de 4t d’ESO han fet el Servei Comunitari d’aquest curs al Casal de la gent gran Oriol Batista de Mataró. L’activitat ha consistit en explicar als avis la factura de la llum i uns consells per estalviar energia elèctrica. Malgrat entendre la factura és complicat, després de l’exposició i de resoldre molts dubtes que han sorgit creiem que l’activitat ha estat molt profitosa i enriquidora. Els avis han aprés molt i nosaltres també. L’any vinent repetirem i explicarem la factura de l’aigua!!
Don Quijote
Som quatre alumnes de 1rA de l’ESO, l’Arnau Amatller González, l’Alejandro Álvaro García, l’Iván Nuñez Lara i l’Ares Estela Padilla, i volem que veieu aquest treball de Don Quijote que hem fet i presentat davant els nostres companys i la nostra professora l’Eva Muñoz.
3r d’ESO a les 5 sènies
El dimarts 10 de maig hem realitzat l’activitat que organitza l’Escola de Natura del Corredor dins el programa Mataró Sostenible de l’Ajuntament de Mataró.
Hem pogut conèixer aquest valuós espai en el que es manté l’activitat agrària de la nostra ciutat.
La USEE participa a l’activitat Connectant Mons
Dilluns 2 de maig, a Barcelona, a la residència Martí Codolar dels Salesians, vam quedar amb instituts d’altres ciutats de tot Catalunya per compartir les conclusions del programa Connectant Mons d’Intermón Oxfam. Cada centre va presentar un power point amb tota la feina feta durant vuit setmanes: masclisme, violència de gènere, estereotips…
La nostra exposició la van fer el Dani i la Maria, estaven tensos i nerviosos perquè parlaven davant de més de 100 persones, però ho van fer MOLT BÉ.
Després vam fer tallers amb agents socials i els nois dels altres instituts. Tots vam participar activament i ens va agradar molt i va ser molt divertit. El tallers eren: Teatre social, violència de gènere, estereotips, emocions i històries mítiques.
Després de dinar vam posar en comú les conclusions de tots els tallers.
Ens va agradar molt fer aquesta sortida, és la primera que fem tots junts i ens agradaria repetir l’experiència.
Activitat Aula Parlament
El dia 3 de març els alumnes de tercer van anar al Parlament de Catalunya per fer la simulació d’un acte d’investidura. Va consistir en fer quatre grups parlamentaris, preparats anteriorment a classe de Ciències Socials.
Quan van arribar al Parlament, cada grup parlamentari es va seure en el llocs indicats.
Cada guia els va explicar una mica d’història del Parlament i les seves funcions. Després va començar la simulació que consistia en:
-Cada portaveu dels grups expliqués les seves propostes.
-Després els grups van haver de pactar per aconseguir la majoria absoluta a les votacions.
-Finalment van fer les votacions acordades entre els grups i es va escollir el “president/a”. I aquest va escollir els seus consellers.
Ens van poder fer fotos a gairebé totes les sales del Parlament: la Sala Gris, la Sala Rosa….
En acabar la simulació, el guia ens va mostrar el Parlament i van poder fer més fotos.
Ana Cantero i Vanesa Cebrián 3r d’ESO
Fotos del Facebook del Parlament