Música del 6 al 12 de març
El dia 8 de març, el dia de la Dona, ha anat agafant més importància i mobilització social en les últimes edicions. Els companys i companyes de cicles de tarda ens proposen fer tot el mes de músiques reivindicatives, on la dona i l’home, convisquin amb l’harmonia i el respecte que una societat madura i sana necessita. Així doncs,els hi agafem la paraula i programarem durant el que resta de març músiques que tinguin relació amb aquest tema.
Aquesta setmana començarem el dia amb la col·laboració de La Otra i el Kanka amb el tema Contigo i sortirem amb Bebe i el seu Ella. A l’hora del pati canviem les Aguas de Março de Jobim i Regina per el Respect d’Aretha
Franklin.
Podeu trobar tota la música de l’Avui Sona a la nostra llista de Spotify:
Música del 3 al 6 de març
Comencem el mes de març amb una col·laboració dels alumnes de l’Aula Viva i el seu projecte Músiques del món farem un viatge per tot el món a través de músiques tradicionals de l’Àfrica, Àsia, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Europa. No us ho perdeu el mural que han fet amb alguns dels instruments significatius d’arreu del món,
Bon viatge musical!
Música del 26 de febrer al 30 de març
Acabem el mes amb la ressaca de Carnaval i amb un dia que només passa cada 4 anys, el 29 de Febrer. Des de l’Avui Sona hem investigat alguns músics importants que hagin nascut en aquest curiós dia i la tria final ha sigut el cantant argelí Cheb Khaled, una estrella de la música rai dintre del món àrab que el dia 29 farà 60 rodons anys. Per entrar escoltarem la romàntica Aicha (1996) i per sortir la força de Didi (1991). A seguir gaudir plegats de bona música!
Entre classes escoltarem Entre dos aguas, uns dels temes més populars del guitarrista Paco de Lucia que va morir el 26 febrero 2014. Més novetats en breu. A gaudir de la música!!!!
Podeu trobar tota la música de l’Avui Sona a la nostra llista de Spotify:
Música del 17 al 21 de febrer de 2020
Aquesta setmana celebrem el Carnaval i des de l’Avui Sona li volem posar la banda sonora. Professors i alumnes viuran una de les setmanes més divertides de l’any, així que la selecció musical vol acompanyar aquesta disbauxa col·lectiva.
Al sortir al pati escoltarem The Entertainer (1902), un ragtime d’Scott Joplin.
Al matí entrarem amb energia a ritme de Mardi Gras, (el carnaval de New Orleans) de la mà del Professor Longhair i per sortir baixarem al carib per escoltar La Vida es un carnaval de Celia Cruz.Que gaudim tots i totes d’aquesta setmana boja, a cantar i ballar com mai!!!!
Música del 4 al 7 de febrer de 2020
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Comencem al matí amb una bonica balada de Michael Jackson anomenada Heal de World (1991) a petició dels companys i companyes de cicles de tarda. Sortirem amb l’energia del britànic Jay Kay, líder de la banda Jamiroquai, amb un funky anomenat Love Foolosophy (2001)
Durant aquest mes anirem al pati tot escoltant Always look on the bright side of life (1990) fent un petit homenatge al desaparegut Terry Jones de Monty Python, uns còmics anglesos que han marcat una manera molt particular de fer humor.
Entre classes sentirem la famosa versió del Somewhere over de Rainbow (1990) del hawaià Israel Kawakawiwo’ole i la banda sonora d’Ennio Morricone al spaguetti Western Per un grapat de dòlars (1964). Aviat coneixereu els motius d’aquesta última tria….
Música del 27 al 31 de gener de 2020
![]() |
![]() |
Acabem aquest mes de gener amb la celebració del DENIP, el dia escolar de la no violència i la pau. Des de l’Avui Sona ens volem afegir a aquesta causa ja que creiem que la música pot fer molt per ajudar a la reflexió i la manifestació de les idees que ens interpel·len com a societat.
Entrarem al matí amb una col·laboració de molts rapers, liderats pel Chojín. Es tracta del Rap contra el Racismo, (2010) una declaració clara a favor de la convivència en aquest món canviant i globalitzat. Sortirem al migdia amb l’energia del U2, la mítica banda irlandesa que va fer un dels seus primers hits, Sunday Bloddy Sunday (1983) per recordar la matança a Irlanda del nord l’any 1972.
Que la música afavoreixi sempre el respecte, l’expressió i l’enteniment entre tots i totes.
Música del 20 al 24 de gener de 2020
![]() |
Aquesta setmana ens acompanya un grup britànic que va conquerir el món musical als anys ’70 i que encara recordem els nostàlgics del bon rock. Parlem de Led Zeppelin, un mític grup que ha deixat per a la posteritat molt bones composicions plenes d’energia. Per entrar al matí sentirem Starway to Heaven, i a la sortida marxarem amb la contundència del seu Rock & Roll. Totes dues cançons van ser gravades al 1971.
Música del 8 al 17 de gener de 2020
![]() |
![]() |
El nou any arrenca amb la nau de Space Oditty (1969) del gran David Bowie(1947-2016), icona de la música de la segona meitat del segle XX ,que va néixer i morir en un mes de gener com el que tot just comencem. En acabar el dia escoltarem Starman (1972) del mateix Bowie, un altre dels seus hits.
Entre classes i per sortir al pati ens acompanyarà la mítica banda britànica Pink Floyd, un grup compromès amb el seu temps i amb l’educació, com van demostrar amb el seu àlbum i posterior pel·lícula The Wall (1979). D’ells escoltarem Wish you were here (1975) i Money (1973).
Música del 16 al 20 de desembre del 2019
![]() |
![]() |
En l’última setmana lectiva de l’any 2019, entrarem amb u All I want for Christmas is you de Mariah Carey, però amb una versió més tranquila del crooner Michael Buble. Per sortir hem escollit l’energia i el bon rotllo del grup la Pegatina amb el seu Aquí és Nadal i estic content!
Música del 9 al 13 de desembre del 2019
Els companys i companyes de l’Aula Viva ens proposen escoltar a una artista que està triomfant per mig món, la catalana Rosalía. Entrarem amb Yo por ti tu por mi, en col·laboració amb el cantant porto-riqueny Ozuna i sortirem amb Con Altura en aquest cas en col·laboració amb el colombià J. Balvin.
Música del 2 al 5 de desembre del 2019
The Batles |
![]() Bruce Springsteen
|
![]() Boby Mcferrin |
![]() The RH factor |
En aquesta primera setmana de desembre Entrarem amb Here comes the sun (1969) de The Beatles i sortirem amb el Waitin’ On a Sunny Day (2002) de Bruce Springsteen.
Sortirem al pati amb un himne al bon rotllo com es el Don’t worry be happy de Bobby McFerrin (1988).
Entre classes i a les hores en punt escoltarem les introduccions de I’ll Stay i Forget Regret, de dos temes del àlbum RH Factor (2003), del desaparegut trompetista Roy Hardgrove.
Música del 25 al 29 de novembre del 2019
![]() ![]() |
Aquesta última setmana de novembre volem celebrar el 80 aniversari (dia 26) de una de les dones més enèrgiques de la història de la música del segle XX, la gran Tina Turner. Una dona valenta i moderna que ha servit com a referent a moltes artistes posteriors i que va canviar el rol femení dintre de la indústria musical per sempre. Entrem amb el seu hit The Best (1989) i sortirem amb la seva versió de Proud Mary (original de Creedence 1969).
Música del 18 al 22 de novembre del 2019
![]() |
![]() |
Aquesta setmana fem un homenatge a la pluja de novembre ( November Rain) amb el clàssic dels Guns & Roses en versió intimista de l’escocesa Sandi Thom. A la sortida escoltarem un dels hits dels mateixos Guns & Roses que ens ajudaran a sortir al migdia amb tota l’energia de Sweet Child O’ Mine.
Música de l’onze al quinze de novembre del 2019
![]() |
![]() |
![]() |
Aprofitant que la propera setmana visita Barcelona el músic Djavan, una llegenda viva de la MPB ( música popular brasilera) farem un petit homenatge a la immensa riquesa musical de Brasil. Entrarem amb una balada del mateix Djavan anomenada Nem un dia (1996) i sortirem amb una versió del grup Ketama d’un altre tema del propi Djavan, Flor de Lis (1987).
La novetat d’aquesta setmana es que durant el mes de novembre sortirem al pati amb els primers compassos del Samurai(1982) també de Djavan i entre classe i classe escoltarem el Tive Razao (2004) del també brasiler Seu Jorge.
Músiques del 4 al 7 de novembre del 2019
![]() |
![]() |
Entrem al més de novembre amb molta energia i bon rotllo. Entrarem amb l’Alegria (2002) dels mallorquins Antònia Font i sortir amb la força del Caminem Lluny (2018), el hit del grup Doctor Prats.
Músiques del 28 al 31 d’octubre del 2019
![]() |
![]() |
Seguim amb la música a l’institut amb l’Avui Sona!
Per acomiadar el mes d’octubre, i com no podia ser d’altra manera, aquesta setmana escoltarem música relacionada amb Halloween, Castanyada, Dia de difunts o el que es vulgui celebrar.!!!
Per entrar recordarem Esto es Halloween de la gran pel·lícula de Tim Burton Pesadilla antes de Navidad (1993). De sortida sentirem amb el single més venut del món i el videoclip de zombi més reproduït de la història de la música, Thriller (1984) del rei del pop Michael Jackson.
Músiques del 21 al 25 d’octubre del 2019
Seguim amb la música a l’Institut amb l’Avui Sona!
Aquesta setmana escoltarem dos clàssics de la cançó espanyola de la década dels anys 60 i 70 a petició d’un grup de professores del centre.
Per entrar amb energia al matí escoltarem la gran veu del recentment desaparegut Camilo Sexto i el seu èxit Vivir así es morir de amor (1978). De sortida sentirem Mi Gran Noche (1968) del mític Raphael. Que gaudiu de la nostàlgia i les grans veus d’aquests irrepetibles artistes.
Músiques del 14 a l’18 d’octubre del 2019
![]() |
![]() |
Seguim amb la música a l’Institut amb l’Avui Sona!
Aquesta tercera setmana d’octubre seguirem escoltant temes proposats per alguns professors del centre. Per entrar ben d’hora al matí tenim la proposta de la Susana Diaz amb Dreams (1992) de The Cranberries.
Per sortir al migdia recordarem a Iggy Pop i el seu The Passenger (1977) a proposta del professor Alberto Rivera.
Músiques del 7 a l’11 d’octubre del 2019
![]() |
![]() |
Seguim amb la música a l’Institut amb l’Avui Sona!
Aquesta segona setmana d’octubre ens posem cinèfils i escoltarem dues propostes ven diferents però que tenen en comú que són B.S.O ( Bandes sonores Originals) de grans pel·lícules dels anys ‘90 del segle passat.
Per entrar ben d’hora al matí tenim la proposta del veterà professor de la casa Jordi Mas, que és La Vida es Bella (1997) interpretada amb la veu de la cantant israelita Noa. Per sortir al migdia recordarem una mítica escena de ball de la pel·lícula Pulp Fiction (1994) a proposta de la professora Vanessa Asunción.
Músiques del 30 de setembre al 04 d’octubre del 2019
![]() |
Aquesta primera setmana d’octubre escoltarem la primera petició d’un professor de l’Institut, l’ Alberto Rivera de llengua castellana. Ens proposa recuperar un mític grup britànic amb més de 40 anys d’història, la banda The Cure, que va marcar la música i l’estètica de tota una generació. Entrarem al matí i canviarem de classe amb la introducció de la seva especial cançó de bressol, Lullaby (1989), i sortirem amb Friday I’m love (1992), per tant tots els dies seran divendres aquesta setmana!!!!
Sortirem al pati amb l’energia de la també britànica, la desapareguda Amy Winehouse i el seu Valerie.
Esperem més propostes interessants de tots i totes!
Música del 23 al 27 de setembre del 2019.
Txarango
Aquesta setmana per donar la benvinguda a la tardor i deixar enrera definitivament l’estiu, sona Txarango, un grup de música català format a Barcelona el 2010 per components originaris del Ripollès. La seva és una proposta de fusió musical amb el reggae com a eix vertebral, que també beu del dub, el latin o el pop i barreja ritmes jamaicans, rock i sonoritats llatines. Fins ara han enregistrat 4 discs i han guanyat diversos premis, entre ells el premi ARC 2015 per la “Millor gira internacional d’artista o grup català”. Entrarem al matí amb Tot s’enlaira i sortirem amb tota l’energia de La lluna a l’aire.
Música del 16 al 20 de setembre del 2019.
![]() Richie Lee Jones |
![]() Stevie Wonder |
Comencem el projecte musical a l’Institut amb dos temes que ens acompanyaran les primeres setmanes del curs. El primer tema serà la melodia de saxo que sentirem entre classe i classe, i que al matí podrem escoltar íntegrament. Es tracta de Dat dere, un estendard de jazz de principis dels anys ‘60 reversionat a principis dels ‘90 per la cantant nord-americana Richie Lee Jones.
El segon tema, que escoltarem parcialment abans i després del pati, correspon als primers compassos de Master Blaster del geni musical Stevie Wonder. Aquesta cançó (gravada el 1980) es coneix també com a ‘Jammin’, que en anglès vol dir improvisant. En acabar la jornada, sentirem la cançó sencera.
Gaudim tots plegats de la música que soni a l’Institut, perquè com deia el filòsof Nietzsche, “La vida sense música seria un gran error”