Avui Sona

Músiques del 14 a l’18 d’octubre del 2019

Seguim amb la música a l’Institut amb l’Avui Sona!

Aquesta tercera setmana d’octubre seguirem escoltant temes proposats per alguns  professors del centre. Per entrar ben d’hora al matí tenim la proposta de la Susana Diaz amb Dreams (1992) de The Cranberries.

Per sortir al migdia recordarem a Iggy Pop i el seu The Passenger (1977)  a proposta del professor Alberto Rivera.

Esperem més propostes interessants de tots i totes.

Si voleu escoltar aquestes músiques fora de l’institut aquí teniu l’enllaç a spotify (durant aquesta setmana sonaran les cançons 10 i 11 de la llista)

Salut i bona música!!

Músiques del 7 a l’11 d’octubre del 2019

Seguim amb la música a l’Institut amb l’Avui Sona!

Aquesta segona setmana d’octubre ens posem cinèfils i escoltarem dues propostes ven diferents però que tenen en comú que són B.S.O ( Bandes sonores Originals) de grans pel·lícules dels anys ‘90 del segle passat.

Per entrar ben d’hora al matí tenim la proposta del veterà professor de la casa Jordi Mas, que és La Vida es Bella (1997) interpretada amb la veu de la cantant israelita Noa. Per sortir al migdia recordarem una mítica escena de ball de la pel·lícula Pulp Fiction (1994) a proposta de la professora Vanessa Asunción.

Músiques del  30 de setembre al 04 d’octubre del 2019

Resultado de imagen de amy winehouseAmy Winehouse

Aquesta primera setmana d’octubre escoltarem la primera petició d’un professor de l’Institut, l’ Alberto Rivera de llengua castellana. Ens proposa recuperar un mític grup britànic amb més de 40 anys d’història, la banda The Cure, que va marcar la música i l’estètica de tota una generació. Entrarem al matí i canviarem de classe amb la introducció de la seva especial cançó de bressol, Lullaby (1989), i sortirem amb Friday I’m love (1992), per tant tots els dies seran divendres aquesta setmana!!!!

Sortirem al pati amb l’energia de la també britànica, la desapareguda Amy Winehouse i el seu Valerie.

Esperem més propostes interessants de tots i totes!

Música del 23 al 27 de setembre del 2019.

Txarango

Aquesta setmana per donar la benvinguda a la tardor i deixar enrera definitivament l’estiu, sona Txarango, un grup de música català format a Barcelona el 2010 per components originaris del Ripollès. La seva és una proposta de fusió musical amb el reggae com a eix vertebral, que també beu del dub, el latin o el pop i barreja ritmes jamaicans, rock i sonoritats llatines.  Fins ara han enregistrat 4 discs i han guanyat diversos premis, entre ells el premi ARC 2015 per la “Millor gira internacional d’artista o grup català”. Entrarem al matí amb Tot s’enlaira i sortirem amb tota l’energia de La lluna a l’aire.

Música del 16 al 20 de setembre del 2019.

Richie Lee Jones 

Stevie Wonder​

Comencem el projecte musical a l’Institut amb dos temes que ens acompanyaran les primeres setmanes del curs. El primer tema serà la melodia de saxo que sentirem entre classe i classe, i que al matí podrem escoltar íntegrament. Es tracta de Dat dere, un estendard de jazz de principis dels anys ‘60 reversionat a principis dels ‘90 per la cantant nord-americana Richie Lee Jones.

El segon tema, que escoltarem parcialment abans i després del pati, correspon als primers compassos de Master Blaster del geni musical Stevie Wonder. Aquesta cançó (gravada el 1980) es coneix també com a ‘Jammin’, que en anglès vol dir improvisant. En acabar la jornada, sentirem la cançó sencera.

Gaudim tots plegats de la música que soni a l’Institut, perquè com deia el filòsof Nietzsche, “La vida sense música seria un gran error”