Projecte “Tots dansen”

És un projecte que té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. És un projecte de pràctica artística a l’aula dirigit als centre d’educació secundària i batxillerat públics amb la col·laboració d’altres equipaments de la ciutat de Barcelona i Catalunya. Es presenta com una eina educativa pel professorat però sobretot s’introdueix com a vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva. La direcció artística va a càrrec d’un coreògraf professional escollit per concurs públic.

Les línies de treball són:

– formació del professorat: la primera fase d’aquest projecte consisteix en la formació del professorat que posteriorment treballarà amb l’alumnat.

– treball als instituts: posteriorment el professorat introduirà i treballarà les propostes de moviment encaminades per a poder comprendre una coreografia que correspondrà al tema i a la música proposada, amb la col·laboració d’un ballarí/formador professional..

– la representació de Tots Dansen: actuació al teatre del municipi per part de tot l’alumnat.

Uns dels objectius principal del projecte és poder interioritzar el concepte del plaer de moure’s en l’alumnat, de fer-los conèixer el seu propi cos i les possibilitats expressives que té, encara desconegudes per a la gran majoria d’ells.