Com a departament de ciències experimentals el nostre objectiu, és aconseguir que el nostre alumnat assoleixi les competències bàsiques de l’àmbit cientificotecnològic.
Pretenem que l’alumnat visqui i gaudeixi de la ciència incentivant el seu innat esperit crític davant del món que els envolta. És per això que les classes de 1r i 2n d’ESO es fan majoritàriament al laboratori i els alumnes de 3r i 4t el visiten setmanalment.
Les competències bàsiques de l’àmbit cientificotecnològic es refereixen a aquelles capacitats que permeten als alumnes resoldre problemes a partir dels coneixements científics i tècnics, així com del domini dels processos de l’activitat científica.
Ser competent en aquest àmbit permet actuar i respondre, aportant proves, algunes preguntes genuïnes que els alumnes es poden formular i que saben reconèixer com a científiques.
L’objectiu és que l’alumnat adquireixi la competència científica, que els permet raonar i que contribueixi a l’educació global dels alumnes perquè els fa capaços d’actuar de manera reflexiva davant de situacions que es consideren rellevants en la seva vida quotidiana.
Per adaptar-nos al nou currículum, a partir del curs 2022-23 hem començat a utilitzar la plataforma didàctica Science Bits per la seva gran interactivitat i l’autonomia que atorga a l’alumnat per aprendre al seu ritme.
Per assolir aquests objectius hem escollit participar en el Projecte de pensament científic ideat per la UAB.
Des del curs 2017-18 hem incorporat la utilització de la llengua anglesa en algunes classes a través del Projecte GEP (Generació Plurilingüe)