Ciències Socials

El departament impulsa els següents projectes singulars:

  • La Ruta de l’Exili. Sortida bianual i destinada a l’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat. La Ruta de l’Exili repassa el recorregut que van fer els exiliats republicans després de la Guerra Civil a través dels llocs, les vivències i la memòria de personatges que el van viure en primera persona.

  • La Ruta pels escenaris de la Batalla de l’Ebre. Biannual per a 1r i 2n de Batxillerat. Sortida de dos dies que recorre els principals escenaris de la Batalla de l’Ebre.

  • El Dia Puig i Cadafalch organitza sortides relacionades amb el personatge als diferents nivells de l’ESO coincidint amb les dates més properes a la celebració del Dia Puig i Cadafalch a Mataró (mes de desembre)

  • Aula Parlament. Activitat organitzada amb la col·laboració del Parlament de Catalunya que consisteix en una simulació d’una sessió d’investidura, en la que el nostre alumnat de 3r actuen com membres de grups parlamentaris.

Pel que fa a la innovació curricular des del curs 2014/2015 s’ofereix la possibilitat de cursar l’assignatura de Ciències Socials en llengua anglesa a tots els nivells de l’ESO.

Les sortides que organitza el departament tenen com a objectiu principal l’estudi dels fets in situ per a un aprenentatge vivencial. Entre elles destaquem:

1r Abric Romaní. Els neandertals

1r Clos arqueològic de Torre Llauder

3r Les cinc sénies. Espai agrari a Mataró

4t La Colònia Vidal. Una colònia industrial, fàbrica i habitatge dels obrers.