Concurs Mataró abril 2022

Ens plau comunicar-vos que després d’un curs difícil marcat per les mesures sanitàries i les restriccions de mobilitat, aquest curs per fi podem encetar el projecte Erasmus +.  Aquest projecte és una iniciativa educativa de la Unió Europea recolzada per les institucions educatives nacionals i autonòmiques on l’objectiu principal és aconseguir que diferents centres d’arreu d’Europa treballin de manera conjunta sobre un mateix tema. En el nostre cas, el projecte se centra a treballar dins i fora de l’aula els perills d’una societat hiperconnectada, i és per això que el projecte s’anomena “Digital Media Awareness” (Consciència Digital dels Mitjans, traduït al català). 

Dins del projecte, que té una gran varietat d’activitats digitals d’intercanvi,  s’inclouen els viatges als països participants: Espanya, Suècia, Alemanya i La Reunió (departament francès d’ultramar), en els quals participaran alumnes de 4rt ESO i 1r de Batxillerat del nostre centre. Per al curs actual, hi ha prevista la primera mobilitat, en aquest cas els socis europeus ens visitaran a casa nostra, Mataró. Així doncs, seleccionarem  alumnes i famílies interessats/ades a participar en l’intercanvi que, amb molta probabilitat, es farà el proper abril de 2022. A l’intercanvi de Mataró està previst que puguin participar-hi uns 12 alumnes/famílies entre 1r de Batxillerat i 4rt ESO (caldrà que compleixin els requisits del quadre adjunt). S’establirà un concurs amb barems de punts per seleccionar l’alumnat en cas que hi hagi més demanda que oferta.

Les mobilitats tenen una duració aproximada de 5-7 dies i estan subvencionades en gran part per la Unió Europea (s’inclou el transport, assegurança de viatge, allotjament en família, visites culturals i tot el material necessari per a la realització dels tallers). La participació en aquest projecte ofereix a l’alumnat l’oportunitat de practicar l’idioma anglès mitjançant la interacció amb els seus companys europeus, així com també desenvolupar la curiositat i el respecte per les diferents cultures utilitzant les noves tecnologies de manera responsable.

Si esteu interessats/ades a participar en el programa Erasmus + Digital Media Awareness haureu d’emplenar el formulari adjunt i  lliurar-lo al vostre tutor/a personal, que s’encarregarà de fer-lo arribar a la comissió Erasmus de l’institut per procedir a la valoració de la vostra candidatura. 

Per obtenir més informació sobre el projecte o activitats concretes podeu contactar-nos al correu de la comissió erasmus@inspuig.org.

Esperem la vostra col·laboració per aconseguir el màxim profit d’aquest projecte.