Intercanvi amb l’Institut Collado Villalba

“Limando asperezas”, que podríem traduir per “trencant tòpics” és el lema de l’intercanvi que, des de l’any 2001, l’INS Josep Puig i Cadafalch realitza amb l’INS María Guerrero, de Collado Villalba, a la comunitat de Madrid. Es realitza a nivell de 2n ESO.

Els primers contactes es fan a través de carta on els alumnes es descriuen, expliquen les seves aficions, músiques preferides… Després es fa una estada d’una setmana a Madrid i es realitzen visites i activitats amb els alumnes de Collado. Es visita Segovia, museu del Prado , museu Reia Sofía, el centre de Madrid… I després els alumnes de Madrid vénen durant una setmana aquí i els mostrem la nostra ciutat, Barcelona i Girona, fent activitats lúdiques i curriculars.

És de les activitats que més petjada deixa en els nostres alumnes.

Durant una setmana podem conviure i compartir amb els companys de Villalba diverses activitats.

Amb ells visitem Segòvia, fem les rutes dels Àustries i dels Borbons,  visitatem el museu del Prado i el Reina Sofía. Ens  emocionem davant del Gernika, El Jardí de les Delícies o Les Menines… però el que més valorem, una any més, és el fet de poder conèixer una altra comunitat, unes altres persones que, sorprenentment, són com nosaltres. Que estudien, treballen, fan esport. El nostre alumnat pot compartir el sopar convidats per una família de Villalba. Un cop més, superant pors, desconfiances, prejudicis… s’han assegut al voltant de la taula. I han parlat. I han conegut.

Aquesta és una molt bona manera, qui sap si la millor, de trencar tòpics, falses idees, comentaris que tots plegats ens hem encarregat de mantenir vius inexplicablement. Que si els catalans són…; que si els madrilenys són… Tots plegats som persones, diverses, amb gustos i opinions diferents, seguidors d’un equip, d’una cantant, d’un actor…

Però tenim i exercim la nostra capacitat de parlar, d’entendre’ns, de superar barreres, de, en definitiva, prosperar com a persones.

Intercanvi amb Madrid 2019

Aquí teniu tot l’àlbum