Tecnologia

Durant els diferents cursos d’ESO es pretén tenir una visió general dels aspectes tecnològics del nostre entorn.

Tenen molta importància els projectes tecnològics que realitzem al taller. En la major part de projectes fem ús de materials reutilitzats o reciclats.

Per a complementar el treball a l’aula i el taller realitzem les visites a les següents instal.lacions: Museu paperer de Capellades, Espai Fecsa-Endesa, Central de cicle combinat del Besós, Museu de la tècnica de Terrassa, Incineradora de Mataró i Torre de Collserola.

 

1r ESO: Joc tangram i Caixa niu

Els alumnes dibuixen sobre paper un tangram, retallen les peces i les enganxen sobre fusta de capses de fruita, reciclant el material. Després tallen les peces de fusta i les posen a una capsa de CD també reciclada.

 

2n ESO: Joc de les energies, aerolliscador i connector

Utilitzant materials reciclats com un cd i un tap d’ampolla de plàstic construeixen un aerolliscador.

Per posar en pràctica els coneixements sobre circuits construeixen un Connector.

 

3r ESO: Mecanisme: retallables d’estructures, Leonardome, retallables de mecanismes i telègraf

El funcionament de les estructures es fa a partir d’activitats pràctiques a l’aula entre elles fent retallables i fent un Leonardome com el de foto. També fem diversos mecanismes per començar a aprendre com funciones les màquines. Finalment per aprendre com funcionen les telecomunicacions es fa el projecte d’un telègraf en unió amb la sortida a la Torre de Collserola de Barcelona on veuen les telecomunicacions actuals.

4t ESO: Panells d’electricitat domèstica

Pràctiques d’electrònica

 

Batxillerat

Treballs de recerca sobre mecanismes, habitatges del futur, aplicacions informàtiques